Tydzień z kurkami!
Tydzień z kurkami!
Zapraszamy na smaczny tydzień ze świeżymi kurkami.
-
Risotto
Risotto z kurkami, edamame, musem z papryki i czipsem z czerwonej kapusty -
Podpłomyk
Podpłomyk z kurkami, oliwkami, kaparami, serem Bursztyn i creme fraiche -
Ravioli z ricottą
Ręcznie robione ravioli faszerowane ricottą podane z kurkami i serem Bursztyn
Lunch
Lunch
-
Lunch dnia
Zamówienia na dowóz przyjmujemy telefonicznie - 502 659 113
Koszt opakowania + 3,- zł
Koszt dostawy do 5 km + 10,- zł
Zapraszamy od 11:00 do 16:00
Lunch menu - 39,- zł
29.07 - 01.08
Przystawki
1. Zupa pieczarkowa - pieczarki, warzywa korzenne, seler naciowy, koperek, natka, śmietana
lub
2. Roladka z bakłażana z creme fraiche, grana padano, prosciutto crudo, słonecznikiem i sosem z żółtych pomidorów
Dania główne
1. Spaghetti z kurkami, oliwkami, kaparami, karmelizowaną cebulą, koperkiem i grana padano
lub
2. Filet z halibuta podany z czarną soczewicą i sałatą rzymską z pomidorami koktajlowymi, marynowanym topinamburem i winegretem bazyliowym + 6,- zł
lub
3. Kotlet schabowy podany z ziemniakami z koperkiem i mizerią
Deser + 12,- zł
Tort szwarcwaldzki
Przystawki
Przystawki
-
Domowe pieczywo
Wypiekane na miejscu domowe pieczywo -
Marynowane oliwki
Zielone oliwki marynowane w oliwie z czosnkiem, chilli i natka pietruszki -
Deska serów i wędlin
Selekcja dojrzewających serów i wędlin, gruszka, chutney z moreli -
TYLKO NA MIEJSCU!
Tatar wołowy
Siekana polędwica wołowa podana z ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą, piklowanymi shimeji, musztardą dijon, oliwą pietruszkową, espumą z lubczyku, czipsem z kaszy pęczak i domowym pieczywem -
Krewetki
Krewetki smażone na maśle z białym winem, czosnkiem, chilli podane z domową brioszką z creme fraiche, dzikim brokułem, marynowanym fenkułem, majonezem limonkowym i pudrem z natki -
Nowość
Burrata
Świeża burrata podana na domowej brioszce z ogórkiem marynowanym w mięcie, oliwkami, karczochami,
winegretem wiśniowym i chrustem z topinamburu
Zupy
Zupy
-
Zupa dnia
Zupa pieczarkowa - pieczarki, warzywa korzenne, seler naciowy, koperek, natka, śmietana
Dania Główne
Dania Główne
-
Ryba dnia
Filet z dorsza podany z risotto z kurkami, piklowaną dynią, musem z mango i chilli i czipsem z kaszy pęczak -
Nowość
Brioszka z wołowiną
Brioszka własnego wypieku z wolno pieczonym mostkiem wołowym, cheddarem, miksem sałat, kiszonym ogórkiem, piklowaną cebulą i sosem aioli z miętą -
Nowość Szef kuchni poleca
Noga z kaczki
Konfitowane nogi z kaczki (2 szt.) podane z gratinem z selera, rozmarynu i trufli, puree z pietruszki, musem z papryki i czipsem z czerwonej kapusty -
TYLKO NA MIEJSCU!
Stek z polędwicy wołowej
Stek z polskiej polędwicy wołowej podany z młodymi ziemniakami z koperkiem i parmezanem, dzikim brokułem, marynowanymi papryczkami peperoni i sosem demi glace -
Panierowany kalafior
Panierowany kalafior podany z sosem z gorgonzoli, edamame, marynowanym topinamburem, pistacjami i czipsem z kadaifi
Podpłomyki
Podpłomyki
Tradycyjny, lekki placek przygotowywany wyłącznie z mąki, wody, oleju roślinnego i soli. To nasze wspomnienie Babcinych placków wypiekanych na blasze pieca kaflowego, które zawsze smakowały wyśmienicie. Spróbujcie naszych wersji tego delikatnego placka, który przygotowujemy z różnymi dodatkami. Znajdźcie swój ulubiony. Do podpłomyków polecamy dobrać jeden z naszych firmowych sosów własnej produkcji.
-
Szef kuchni poleca
Podpłomyk gruszka
Śmietanka creme fraiche + gruszka + gorgonzola + orzechy laskowe -
Podpłomyk bakłażan
Sos pomidorowy + grillowany bakłażan + parmezan + mascarpone + rukola + oliwa truflowa -
Podpłomyk spianata
Sos z żółtych pomidorów + spananta + mozzarella + karczochy -
Podpłomyk pancetta
Śmietanka creme fraiche + pancetta + mozzarella + dziki brokuł + szpinak -
Podpłomyk chorizo
Sos pomidorowy + chorizo + mozzarella + rukola -
Podpłomyk parma
Sos pomidorowy + szynka parmeńska + rukola + pomidorki + owoce -
Nowość
Podpłomyk marinara
Sos pomidorowy + anchois + oliwki + straciatella + rukola + oregano
Własne Makarony
Własne Makarony
Makarony Wina dajcie to wyrabiane codziennie na miejscu świeże, jajeczne makarony fresca z najlepszej, specjalnie dobranej mąki.
-
Nowość
Spaghetti z żółtymi pomidorami
Spaghetti z sosem z pieczonych żółtych pomidorów i serem Bursztyn -
Spaghetti al limone z burratą
Spaghetti z sosem maślano cytrynowym, burratą i marynowanymi papryczkami peperoni -
Szef kuchni poleca
Tagliatelle z polędwicą wołową
Tagliatelle z polędwicą wołową, boczniakami królewskimi, pesto truflowym, cebulą, czosnkiem i grana padano -
Spaghetti z krewetkami
Spaghetti z krewetkami, cukinią, pomidorami cherry, czosnkiem, chilli i natką pietruszki -
Ravioli z kaczką
Ravioli z mięsem z kaczki i warzywami korzennymi podane z espumą truflową i czipsem z bakłażana
Sałaty
Sałaty
-
Klasyczny cezar
Pieczona pierś z kurczaka podana na sałacie rzymskiej z czipsem z pancetty, grzankami i sosem z anchois, żółtkiem, czosnkiem, kaparami i sokiem z cytryny -
Sałatka z krewetkami
Miks sałat, piklowany kalafior, oliwki, marynowany ogórek, fenkuł, pomidor koktajlowy, nerkowce i winegret cytrusowy -
Sałatka z rybą dnia
Miks sałat, piklowany kalafior, oliwki, marynowany ogórek, fenkuł, pomidor koktajlowy, nerkowce i winegret cytrusowy -
Sałatka z burratą
Miks sałat, piklowany kalafior, oliwki, marynowany ogórek, fenkuł, pomidor koktajlowy, nerkowce i winegret cytrusowy
Menu dla Dzieci
Menu dla Dzieci
-
Ravioli z ricottą
Ravioli z ricottą z sosem śmietanowym -
Makaron spaghetti
Makaron spaghetti z sosem pomidorowym i mozzarellą -
Mini podpłomyk
Mini podpłomyk a'la pizza z kurczakiem i mozzarellą
Desery
Desery
-
Deser dnia
Tort szwarcwaldzki -
Fondant czekoladowy
Fondant czekoladowy z musem wiśniowym i lodami na migdałowej kruszonce -
Nowość
Beza Pavlova
Beza Pavlova z kremem waniliowym i świeżymi owocami