Restaumatic Arrow icon Ellipsis Przejdź do głównej zawartości Koszyk
Tydzień z kurkami!
Do prawidłowego działania strony wymagane są sessionStorage oraz localStorage. Czy korzystasz z trybu przeglądania prywatnego?
Korzystasz z przestarzałej przeglądarki. Prosimy zaktualizować przeglądarkę w celu bezproblemowego korzystania ze strony.

Wina Dajcie logo

  • Start
    • Strona główna
    • O nas
    • PFR
  • Menu
  • Tydzień z kurkami!
  • Lunch
  • Dostawa
  • Galeria
  • Kontakt

Menu

  1. Start
  2. Menu
  • Start
    • Strona główna
    • O nas
    • PFR
  • Menu
  • Tydzień z kurkami!
  • Lunch
  • Dostawa
  • Galeria
  • Kontakt
  • Tydzień z kurkami!
  • Lunch
  • Przystawki
  • Zupy
  • Dania Główne
  • Podpłomyki
  • Własne Makarony
  • Sałaty
  • Menu dla Dzieci
  • Desery

Menu

  • Tydzień z kurkami!
  • Lunch
  • Przystawki
  • Zupy
  • Dania Główne
  • Podpłomyki
  • Własne Makarony
  • Sałaty
  • Menu dla Dzieci
  • Desery

Tydzień z kurkami!

Tydzień z kurkami!

Zapraszamy na smaczny tydzień ze świeżymi kurkami.
  • Risotto

    Risotto z kurkami, edamame, musem z papryki i czipsem z czerwonej kapusty
  • Podpłomyk

    Podpłomyk z kurkami, oliwkami, kaparami, serem Bursztyn i creme fraiche
  • Ravioli z ricottą

    Ręcznie robione ravioli faszerowane ricottą podane z kurkami i serem Bursztyn

Lunch

Lunch

  • Lunch dnia

    Zamówienia na dowóz przyjmujemy telefonicznie - 502 659 113
    Koszt opakowania + 3,- zł
    Koszt dostawy do 5 km + 10,- zł
    Zapraszamy od 11:00 do 16:00

    Lunch menu - 39,- zł
    29.07 - 01.08

    Przystawki
    1. Zupa pieczarkowa - pieczarki, warzywa korzenne, seler naciowy, koperek, natka, śmietana
    lub
    2. Roladka z bakłażana z creme fraiche, grana padano, prosciutto crudo, słonecznikiem i sosem z żółtych pomidorów

    Dania główne
    1. Spaghetti z kurkami, oliwkami, kaparami, karmelizowaną cebulą, koperkiem i grana padano
    lub
    2. Filet z halibuta podany z czarną soczewicą i sałatą rzymską z pomidorami koktajlowymi, marynowanym topinamburem i winegretem bazyliowym + 6,- zł
    lub
    3. Kotlet schabowy podany z ziemniakami z koperkiem i mizerią

    Deser + 12,- zł
    Tort szwarcwaldzki

Przystawki

Przystawki

  • Domowe pieczywo

    Wypiekane na miejscu domowe pieczywo
  • Marynowane oliwki

    Zielone oliwki marynowane w oliwie z czosnkiem, chilli i natka pietruszki
  • Deska serów i wędlin

    Selekcja dojrzewających serów i wędlin, gruszka, chutney z moreli
  • TYLKO NA MIEJSCU!

    Tatar wołowy

    Siekana polędwica wołowa podana z ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą, piklowanymi shimeji, musztardą dijon, oliwą pietruszkową, espumą z lubczyku, czipsem z kaszy pęczak i domowym pieczywem
  • Krewetki

    Krewetki smażone na maśle z białym winem, czosnkiem, chilli podane z domową brioszką z creme fraiche, dzikim brokułem, marynowanym fenkułem, majonezem limonkowym i pudrem z natki
  • Nowość

    Burrata

    Świeża burrata podana na domowej brioszce z ogórkiem marynowanym w mięcie, oliwkami, karczochami,
    winegretem wiśniowym i chrustem z topinamburu

Zupy

Zupy

  • Zupa dnia

    Zupa pieczarkowa - pieczarki, warzywa korzenne, seler naciowy, koperek, natka, śmietana

Dania Główne

Dania Główne

  • Ryba dnia

    Filet z dorsza podany z risotto z kurkami, piklowaną dynią, musem z mango i chilli i czipsem z kaszy pęczak
  • Nowość

    Brioszka z wołowiną

    Brioszka własnego wypieku z wolno pieczonym mostkiem wołowym, cheddarem, miksem sałat, kiszonym ogórkiem, piklowaną cebulą i sosem aioli z miętą
  • Nowość Szef kuchni poleca

    Noga z kaczki

    Konfitowane nogi z kaczki (2 szt.) podane z gratinem z selera, rozmarynu i trufli, puree z pietruszki, musem z papryki i czipsem z czerwonej kapusty
  • TYLKO NA MIEJSCU!

    Stek z polędwicy wołowej

    Stek z polskiej polędwicy wołowej podany z młodymi ziemniakami z koperkiem i parmezanem, dzikim brokułem, marynowanymi papryczkami peperoni i sosem demi glace
  • Panierowany kalafior

    Panierowany kalafior podany z sosem z gorgonzoli, edamame, marynowanym topinamburem, pistacjami i czipsem z kadaifi

Podpłomyki

Podpłomyki

Tradycyjny, lekki placek przygotowywany wyłącznie z mąki, wody, oleju roślinnego i soli. To nasze wspomnienie Babcinych placków wypiekanych na blasze pieca kaflowego, które zawsze smakowały wyśmienicie. Spróbujcie naszych wersji tego delikatnego placka, który przygotowujemy z różnymi dodatkami. Znajdźcie swój ulubiony. Do podpłomyków polecamy dobrać jeden z naszych firmowych sosów własnej produkcji.
  • Szef kuchni poleca

    Podpłomyk gruszka

    Śmietanka creme fraiche + gruszka + gorgonzola + orzechy laskowe
  • Podpłomyk bakłażan

    Sos pomidorowy + grillowany bakłażan + parmezan + mascarpone + rukola + oliwa truflowa
  • Podpłomyk spianata

    Sos z żółtych pomidorów + spananta + mozzarella + karczochy
  • Podpłomyk pancetta

    Śmietanka creme fraiche + pancetta + mozzarella + dziki brokuł + szpinak
  • Podpłomyk chorizo

    Sos pomidorowy + chorizo + mozzarella + rukola
  • Podpłomyk parma

    Sos pomidorowy + szynka parmeńska + rukola + pomidorki + owoce
  • Nowość

    Podpłomyk marinara

    Sos pomidorowy + anchois + oliwki + straciatella + rukola + oregano

Własne Makarony

Własne Makarony

Makarony Wina dajcie to wyrabiane codziennie na miejscu świeże, jajeczne makarony fresca z najlepszej, specjalnie dobranej mąki.
  • Nowość

    Spaghetti z żółtymi pomidorami

    Spaghetti z sosem z pieczonych żółtych pomidorów i serem Bursztyn
  • Spaghetti al limone z burratą

    Spaghetti z sosem maślano cytrynowym, burratą i marynowanymi papryczkami peperoni
  • Szef kuchni poleca

    Tagliatelle z polędwicą wołową

    Tagliatelle z polędwicą wołową, boczniakami królewskimi, pesto truflowym, cebulą, czosnkiem i grana padano
  • Spaghetti z krewetkami

    Spaghetti z krewetkami, cukinią, pomidorami cherry, czosnkiem, chilli i natką pietruszki
  • Ravioli z kaczką

    Ravioli z mięsem z kaczki i warzywami korzennymi podane z espumą truflową i czipsem z bakłażana

Sałaty

Sałaty

  • Klasyczny cezar

    Pieczona pierś z kurczaka podana na sałacie rzymskiej z czipsem z pancetty, grzankami i sosem z anchois, żółtkiem, czosnkiem, kaparami i sokiem z cytryny
  • Sałatka z krewetkami

    Miks sałat, piklowany kalafior, oliwki, marynowany ogórek, fenkuł, pomidor koktajlowy, nerkowce i winegret cytrusowy
  • Sałatka z rybą dnia

    Miks sałat, piklowany kalafior, oliwki, marynowany ogórek, fenkuł, pomidor koktajlowy, nerkowce i winegret cytrusowy
  • Sałatka z burratą

    Miks sałat, piklowany kalafior, oliwki, marynowany ogórek, fenkuł, pomidor koktajlowy, nerkowce i winegret cytrusowy

Menu dla Dzieci

Menu dla Dzieci

  • Ravioli z ricottą

    Ravioli z ricottą z sosem śmietanowym
  • Makaron spaghetti

    Makaron spaghetti z sosem pomidorowym i mozzarellą
  • Mini podpłomyk

    Mini podpłomyk a'la pizza z kurczakiem i mozzarellą

Desery

Desery

  • Deser dnia

    Tort szwarcwaldzki
  • Fondant czekoladowy

    Fondant czekoladowy z musem wiśniowym i lodami na migdałowej kruszonce
  • Nowość

    Beza Pavlova

    Beza Pavlova z kremem waniliowym i świeżymi owocami

menu Wina dajcie

Zapraszamy serdecznie do spróbowania naszego autorskiego menu, które przygotował nasz wspaniały Zespół.
Przykładamy najwyższą uwagę do jakości produktów jakich używamy w kuchni,
nasze dania przygotowujemy wyłącznie ze świeżych produktów od sprawdzonych dostawców.
Nie stosujemy żadnych wzmacniaczy smaku, żadnych chemicznych dodatków.
Wszystkie dania przygotowujemy na bieżąco. 
Każde danie gotujemy dla Was, nie składamy półproduktów, nie odgrzewamy gotowych potraw.
Do dań na dowóz i odbiór osobisty doliczamy opłatę za każde opakowanie + 2,- zł.

Zapraszamy!
zamów z dostawą domu nasze specjalności!

Wina Dajcie logo
3 Maja 9, 35-030 Rzeszów
Telefon: 502 659 113
E-mail: winebar@winadajcie.pl
Mapa dojazdu

Obserwuj nas na:

Gotówka, karta lub szybki przelew

Zamów online

Regulaminy | Polityka prywatności | Ustawienia ciasteczek | Zgody marketingowe | Deklaracja dostępności | Panel Restauratora

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Oznaczenia alergenów

  1. Gluten
  2. Skorupiaki
  3. Jaja
  4. Ryby
  5. Orzeszki ziemne
  6. Soja
  7. Mleko
  8. Orzechy
  9. Seler
  10. Gorczyca
  11. Sezam
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

Ok

Tydzień z kurkami!

 

Dzień dobry Kochani

Zapraszamy na smaczny tydzień z kurkami!

Ręcznie robione ravioli z ricottą podane z kurkami i serem Bursztyn | 49,-

Risotto z kurkami, edamame, musem z papryki i czipsem z czerwonej kapusty | 49,-

Podpłomyk z kurkami, oliwkami, kaparami, serem Buesztyn i creme fraiche | 49,-

Polecamy:

Pinot Grigio, Veneto, Włochy | 100ml / 23,-

Martini Fiero + tonic | 200ml / 25,-

Tonic Espresso | 14,-

DAJCIE SIĘ UGOŚCIĆ! 

OK!