Lunch

Lunch menu - 30,-
27.09 - 30.09

Przystawki
1. Krem z marchewki podany z mlekiem kokosowym, prażonym słonecznikiem, brukselką i chorizo
lub
2. Kotleciki z buraka z marchewką, cebulą i kaszą kuskus podane z sosem pomidorowym
 
Dania główne
1. Pieczony batat podany z puree z czerwonej kapusty, piklowaną dynią, blanszowanym zielonym groszkiem i ogórkiem
lub
2. Pieczony filet z marynowanej w cytrusach makreli podany z gratinem ziemniaczanym, majonezem limonkowym i sałatką z ogórka, granatu i natki pietruszki
lub
3. Placki ziemniaczane z gulaszem wieprzowym z papryką, cebulą, marchewką i pieczarkami podane z kwaśną śmietaną i szczypiorkiem
 
Deser + 9,-
Gruszka gotowana w czerwonym winie z goździkami, anyżem, kardamonem i cynamonem podana z sosem czekoladowym 
 
----------------------------------------------------------------------------------------
 
od 29.09
 
Pieczona w całości świeża ryba - 59,-
Pieczony w całości świeży labraks  podany z duszonym na maśle i białym winie młodym szpinakiem, czosnkiem i pomidorem cherry, grillowanymi pieczarkami, piklowaną dynią i ziemniakami w maślanej emulsji
 
 
ZAPRASZAMY!