Lunch
Lunch
-
To danie jest dostępne w wybranych dniach lub godzinach To danie ma ograniczoną dostępnośćponwto11:00 – 16:00śro11:00 – 16:00czw11:00 – 16:00pią11:00 – 16:00sobniedz
Lunch dnia
Zamówienia na dowóz przyjmujemy telefonicznie - 502 659 113
Dowozimy do 5 km od Wina Dajcie - koszt dostawy 20,- zł
Zapraszamy od 11:00 do 16:00
Lunch menu - 39,- zł
23.04 - 26.04
Przystawki
1. Krem z zielonego groszku podany z suszonymi pomidorami, prażonym słonecznikiem, bazylią i czipsem z tortilli
lub
2. Ravioli z żółtkiem i ricottą podane z szynką parmeńską i parmezanem
Dania główne
1. Risotto ze szparagami, puree z marchewki i parmezanem
lub
2. Filet z limandy podany z czarną soczewicą, puree z białych warzyw i duszonym na maśle szpinakiem z czosnkiem + 6,- zł
lub
3. Spaghetti z chorizo, gorgonzolą, cukinią, suszonymi pomidorami, czosnkiem, chilli i śmietaną
Deser + 12,- zł
Sernik z polewą czekoladową
Przystawki
Przystawki
-
Domowe pieczywo
Wypiekane na miejscu domowe pieczywo | 11,- -
Marynowane oliwki
Zielone oliwki marynowane w oliwie z czosnkiem, chilli i natka pietruszki | 19,- -
Deska serów i wędlin
Selekcja dojrzewających serów i wędlin, gruszka, chutney z moreli | 49,- -
TYLKO NA MIEJSCU!
Tatar wołowy
Siekana polędwica wołowa podana z cebulą perłową, ogórkiem konserwowym, piklowanymi shimeji, musztardą dijon, domowym majonezem truflowym, pudrem z lubczyku, żółtkiem, oliwą pietruszkową i domowym pieczywem | 49,- -
Krewetki
Krewetki (7 szt.) smażone na maśle z białym winem, czosnkiem, chilli, cukinią i pomidorami koktajlowymi podane z natką pietruszki i grzanką z pesto z rukoli | 49,- -
Nowość
Burrata
Burrata podana z konfiturą z papryki, majonezem pietruszkowym, kawiorem pomidorowym, prażonym słonecznikiem, bazylią i domową brioche | 35,-
Zupy
Zupy
-
Zupa dnia
Krem z zielonego groszku podany z suszonymi pomidorami, prażonym słonecznikiem, bazylią i czipsem z tortilli | 20,-
Dania Główne
Dania Główne
-
TYLKO NA MIEJSCU!
Stek z polędwicy wołowej
Stek z polskiej polędwicy wołowej podany z puree ziemniaczano truflowym z parmezanem, marchewką baby, szpinakiem duszonym z czosnkiem i sosem z zielonego pieprzu | 129,- -
Nowość
Stek z kalafiora
Stek z kalafiora podany z puree z marchewki, salsą z ogórka, edamame i sezamem | 49,- -
Stek z łososia
Karmelizowany stek z łososia podany z puree z białych warzyw, groszkiem cukrowym, kompresowanym fenkułem, palonym masłem i pistacjami | 79,-
Podpłomyki
Podpłomyki
Tradycyjny, lekki placek przygotowywany wyłącznie z mąki, wody, oleju roślinnego i soli. To nasze wspomnienie Babcinych placków wypiekanych na blasze pieca kaflowego, które zawsze smakowały wyśmienicie. Spróbujcie naszych wersji tego delikatnego placka, który przygotowujemy z różnymi dodatkami. Znajdźcie swój ulubiony. Do podpłomyków polecamy dobrać jeden z naszych firmowych sosów własnej produkcji.
-
Szef kuchni poleca
Podpłomyk z gruszką
Śmietanka creme fraiche + gruszka + gorgonzola + orzechy laskowe | 41,- -
Podpłomyk z bakłażanem
Sos pomidorowy + grillowany bakłażan + parmezan + mascarpone + rukola + oliwa truflowa | 41,- -
Podpłomyk 4 sery
Oliwa + 4 rodzaje serów + zioła suszone | 41,- -
Podpłomyk z boczniakiem
Krem truflowy + boczniak + konfitowana cebula + cheddar | 44,- -
Podpłomyk z chorizo
Sos pomidorowy + chorizo + mozzarella + rukola | 44,- -
Podpłomyk parma
Sos pomidorowy + szynka parmeńska + rukola + pomidorki + owoce | 44,-
Własne Makarony
Własne Makarony
Makarony Wina dajcie to wyrabiane codziennie na miejscu świeże, jajeczne makarony fresca z najlepszej, specjalnie dobranej mąki.
-
Spaghetti z kurczakiem
Spaghetti z kurczakiem, cukinią, suszonymi pomidorami, szpinakiem, chilli, czosnkiem, parmezanem, śmietaną i rukolą | 45,- -
Szef kuchni poleca
Tagliatelle z polędwicą wołową
Tagliatelle z polędwicą wołową, boczniakiem, cebulą, czosnkiem i grana padano | 59,- -
Szef kuchni poleca
Ravioli z borowikami
Ręcznie robione ravioli faszerowane borowikami i ricottą podane z puree z kiszonej kapusty i espumą z parmezanu | 45,- -
Spaghetti z krewetkami
Spaghetti z krewetkami, cukinią, pomidorami cherry, czosnkiem, chilli i natką pietruszki | 59,-
Sałaty
Sałaty
Sałaty Wina dajcie to zawsze świeże sałaty, warzywa i owoce z dodatkiem firmowego sosu winegret podane z grissini wypiekanego z naszych podpłomyków.
Skomponuj swoją ulubioną sałatkę. Do podstawy dobierz swój ulubiony główny składnik:
GRILLOWANE HALLOUMI | + 15,-
PIECZONY FILET Z KURCZAKA | + 15,-
BURRATA | + 19,-
KREWETKI | + 19,-
PIECZONY ŁOSOŚ | + 19,-
Skomponuj swoją ulubioną sałatkę. Do podstawy dobierz swój ulubiony główny składnik:
GRILLOWANE HALLOUMI | + 15,-
PIECZONY FILET Z KURCZAKA | + 15,-
BURRATA | + 19,-
KREWETKI | + 19,-
PIECZONY ŁOSOŚ | + 19,-
-
Baza
Mix świeżych sałat, pomidory koktajlowe, ogórek, oliwki, granat, orzechy nerkowca, ser scamorza, filetowane cytrusy, winegret estragonowy, grissini z podpłomyka | 30,-
Menu dla Dzieci
Menu dla Dzieci
-
Ravioli z ricottą
Ravioli z ricottą z sosem śmietanowym | 25,- -
Makaron spaghetti
Makaron spaghetti z sosem pomidorowym i mozzarellą | 25,- -
Mini podpłomyk
Mini podpłomyk a'la pizza z kurczakiem i mozzarellą | 25,-
Desery
Desery
-
Deser dnia
Sernik z polewą czekoladową | 20,- -
Fondant czekoladowy
Fondant czekoladowy z espumą wiśniową i lodami pistacjowymi na migdałowej kruszonce | 25,- -
Nowość
Crumble ze śliwkami
Crumble ze śliwkami i kruszonką migdałową | 25,- -
Nowość
Tiramisu pistacjowe
Tiramisu pistacjowe | 25,-