Restaumatic Arrow icon Ellipsis Przejdź do głównej zawartości

Wina Dajcie

  • Start
    • Strona główna
    • O nas
    • PFR
  • Menu
  • Lunch
  • Dostawa
  • Galeria
  • Kontakt

Menu

  1. Start
  2. Menu
  • Start
    • Strona główna
    • O nas
    • PFR
  • Menu
  • Lunch
  • Dostawa
  • Galeria
  • Kontakt
  • Lunch
  • Przystawki
  • Zupy
  • Dania Główne
  • Podpłomyki
  • Własne Makarony
  • Sałaty
  • Menu dla Dzieci
  • Desery

Menu

  • Lunch
  • Przystawki
  • Zupy
  • Dania Główne
  • Podpłomyki
  • Własne Makarony
  • Sałaty
  • Menu dla Dzieci
  • Desery

Lunch

Lunch

  • Lunch dnia

    Zamówienia na dowóz przyjmujemy telefonicznie - 502 659 113
    Koszt opakowania + 3,- zł
    Koszt dostawy do 5 km + 10,- zł
    Zapraszamy od 11:00 do 16:00

    Lunch menu - 39,- zł
    20.05 - 23.05

    Przystawki
    1. Krem z czarnej soczewicy podany ze szparagami, spianatą i szczypiorkiem
    lub
    2. Arancini z musem paprykowym i piklowaną dynią

    Dania główne
    1. Quesadilla ze szparagami, cukinią, oliwkami, mozarellą i sosem jogurtowo miętowym
    lub
    2. Filet z halibuta podany z gratinem ziemniaczanym i sałatką z ogórkiem, szparagami, kalarepą i winegretem cytrusowym + 6,- zł
    lub
    3. Spaghetti z kurczakiem, szparagami, kaparami, czosnkiem, śmietaną i grana padano

    Deser + 12,- zł
    Tarta truskawkowa

Przystawki

Przystawki

  • Domowe pieczywo

    Wypiekane na miejscu domowe pieczywo
  • Marynowane oliwki

    Zielone oliwki marynowane w oliwie z czosnkiem, chilli i natka pietruszki
  • Deska serów i wędlin

    Selekcja dojrzewających serów i wędlin, gruszka, chutney z moreli
  • TYLKO NA MIEJSCU!

    Tatar wołowy

    Siekana polędwica wołowa podana z ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą, piklowanymi shimeji, musztardą dijon, pudrem z lubczyku, oliwą pietruszkową, majonezem szczypiorkowym, czipsem z kaszy pęczak i domowym pieczywem
  • Krewetki

    Krewetki smażone na maśle z białym winem, czosnkiem, chilli podane z domową brioszką z creme fraiche, szparagami, marynowanym fenkułem, majonezem limonkowym i pudrem z natki
  • Nowość

    Burrata

    Świeża burrata podana na domowej brioszce z ogórkiem marynowanym w mięcie, oliwkami, karczochami,
    winegretem wiśniowym i chrustem z topinamburu

Zupy

Zupy

  • Zupa dnia

    Krem z czarnej soczewicy podany ze szparagami, spianatą i szczypiorkiem

Dania Główne

Dania Główne

  • Ryba dnia

    Stek z tuńczyka podany z polentą kukurydzianą, marynowanym fenkułem, kawiorem pomidorowym i sosem koperkowym
  • Nowość

    Brioszka z wołowiną

    Brioszka własnego wypieku z wolno pieczonym mostkiem wołowym, miksem sałat, kiszonym ogórkiem, piklowaną cebulą i sosem musztardowym
  • Nowość Szef kuchni poleca

    Noga z kaczki

    Konfitowana noga z kaczki podana z gratinem z selera, rozmarynu i trufli, chutney z edamame i musem z wiśni
  • TYLKO NA MIEJSCU!

    Stek z polędwicy wołowej

    Stek z polskiej polędwicy wołowej podany z młodymi ziemniakami z koperkiem i parmezanem, szparagami, marynowanymi papryczkami peperoni i sosem demi glace
  • Panierowany kalafior

    Panierowany kalafior podany z sosem z gorgonzoli, szparagami, marynowanym topinamburem, pistacjami i czipsem z kadaifi

Podpłomyki

Podpłomyki

Tradycyjny, lekki placek przygotowywany wyłącznie z mąki, wody, oleju roślinnego i soli. To nasze wspomnienie Babcinych placków wypiekanych na blasze pieca kaflowego, które zawsze smakowały wyśmienicie. Spróbujcie naszych wersji tego delikatnego placka, który przygotowujemy z różnymi dodatkami. Znajdźcie swój ulubiony. Do podpłomyków polecamy dobrać jeden z naszych firmowych sosów własnej produkcji.
  • Szef kuchni poleca

    Podpłomyk z gruszką

    Śmietanka creme fraiche + gruszka + gorgonzola + orzechy laskowe
  • Podpłomyk z bakłażanem

    Sos pomidorowy + grillowany bakłażan + parmezan + mascarpone + rukola + oliwa truflowa
  • Podpłomyk 4 sery

    Oliwa + 4 rodzaje serów + zioła suszone
  • Podpłomyk z pancettą

    Śmietanka creme fraiche + pancetta + czerwona cebula + rozmaryn
  • Podpłomyk z chorizo

    Sos pomidorowy + chorizo + mozzarella + rukola
  • Podpłomyk parma

    Sos pomidorowy + szynka parmeńska + rukola + pomidorki + owoce
  • Nowość

    Podpłomyk ze szparagami

    Śmietanka creme fraiche + szparagi + mozzarella + sos holenderski + rukola

Własne Makarony

Własne Makarony

Makarony Wina dajcie to wyrabiane codziennie na miejscu świeże, jajeczne makarony fresca z najlepszej, specjalnie dobranej mąki.
  • Nowość

    Spaghetti z żółtymi pomidorami

    Spaghetti z sosem z pieczonych żółtych pomidorów i serem Bursztyn
  • Spaghetti al limone z burratą

    Spaghetti z sosem maślano cytrynowym, burratą i marynowanymi papryczkami peperoni
  • Szef kuchni poleca

    Tagliatelle z polędwicą wołową

    Tagliatelle z polędwicą wołową, boczniakami królewskimi, pesto truflowym, cebulą, czosnkiem i grana padano
  • Spaghetti z krewetkami

    Spaghetti z krewetkami, cukinią, pomidorami cherry, czosnkiem, chilli i natką pietruszki
  • Szef kuchni poleca

    Ravioli z ricottą

    Ravioli z ricottą podane z suszonymi pomidorami, szpinakiem, orzechami pinii, czosnkiem i masłem

Sałaty

Sałaty

  • Klasyczny cezar

    Pieczona pierś z kurczaka podana na sałacie rzymskiej z czipsem z pancetty, grzankami i sosem z anchois, żółtkiem, czosnkiem, kaparami i sokiem z cytryny
  • Sałatka z krewetkami

    Miks sałat, karczochy, oliwki, marynowany ogórek, fenkuł, pomidor koktajlowy, nerkowce i winegret cytrusowy
  • Sałatka z łososiem

    Miks sałat, karczochy, oliwki, marynowany ogórek, fenkuł, pomidor koktajlowy, nerkowce i winegret cytrusowy
  • Sałatka z burratą

    Miks sałat, karczochy, oliwki, marynowany ogórek, fenkuł, pomidor koktajlowy, nerkowce i winegret cytrusowy

Menu dla Dzieci

Menu dla Dzieci

  • Ravioli z ricottą

    Ravioli z ricottą z sosem śmietanowym
  • Makaron spaghetti

    Makaron spaghetti z sosem pomidorowym i mozzarellą
  • Mini podpłomyk

    Mini podpłomyk a'la pizza z kurczakiem i mozzarellą

Desery

Desery

  • Deser dnia

    Tarta truskawkowa
  • Fondant czekoladowy

    Fondant czekoladowy z musem wiśniowym i lodami na migdałowej kruszonce
  • Nowość

    Beza Pavlova

    Beza Pavlova z kremem waniliowym i świeżymi owocami

menu Wina dajcie

Zapraszamy serdecznie do spróbowania naszego autorskiego menu, które przygotował nasz wspaniały Zespół.
Przykładamy najwyższą uwagę do jakości produktów jakich używamy w kuchni,
nasze dania przygotowujemy wyłącznie ze świeżych produktów od sprawdzonych dostawców.
Nie stosujemy żadnych wzmacniaczy smaku, żadnych chemicznych dodatków.
Wszystkie dania przygotowujemy na bieżąco. 
Każde danie gotujemy dla Was, nie składamy półproduktów, nie odgrzewamy gotowych potraw.
Do dań na dowóz i odbiór osobisty doliczamy opłatę za każde opakowanie + 2,- zł.

Zapraszamy!
zamów z dostawą domu nasze specjalności!

Wina Dajcie
3 Maja 9, 35-030 Rzeszów
Telefon: 502 659 113
E-mail: winebar@winadajcie.pl
Mapa dojazdu

Obserwuj nas na:

Gotówka, karta lub szybki przelew

Zamów online

Regulaminy | Polityka prywatności | Ustawienia ciasteczek | Zgody marketingowe | Panel Restauratora

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Do prawidłowego działania strony wymagane są sessionStorage oraz localStorage. Czy korzystasz z trybu przeglądania prywatnego?
Korzystasz z przestarzałej przeglądarki. Prosimy zaktualizować przeglądarkę w celu bezproblemowego korzystania ze strony.

Oznaczenia alergenów

  1. Gluten
  2. Skorupiaki
  3. Jaja
  4. Ryby
  5. Orzeszki ziemne
  6. Soja
  7. Mleko
  8. Orzechy
  9. Seler
  10. Gorczyca
  11. Sezam
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

Ok