Lunch
Lunch
-
To danie jest dostępne w wybranych dniach lub godzinach To danie ma ograniczoną dostępnośćponwto11:00 – 16:00śro11:00 – 16:00czw11:00 – 16:00pią11:00 – 16:00sobniedz
Lunch dnia
Zamówienia na dowóz przyjmujemy telefonicznie - 502 659 113
Dowozimy do 5 km od Wina Dajcie - koszt dostawy 10,- zł
Zapraszamy od 11:00 do 16:00
Lunch menu - 39,- zł
23.07 - 26.07
Przystawki
1. Krem z marchewki z mlekiem kokosowym i imbirem podany z groszkiem cukrowym i orzechami nerkowca
lub
2. Wątróbka drobiowa podana na grzance z pastą z czerwonej soczewicy i suszonych pomidorów, cebulą, jabłkiem i majerankiem
Dania główne
1. Spaghetti fresca z kurkami, czosnkiem, cebulą, masłem, grana padano i koperkiem
lub
2. Filet z tilapii podany z polentą kukurydzianą, podsmażonym na maśle szpinakiem i puree z batatów + 6,- zł
lub
3. Kotlet schabowy podany z ziemniakami z koperkiem i mizerią
Deser + 12,- zł
Brownie ze słonym karmelem
Przystawki
Przystawki
-
Domowe pieczywo
Wypiekane na miejscu domowe pieczywo | 11,- -
Marynowane oliwki
Zielone oliwki marynowane w oliwie z czosnkiem, chilli i natka pietruszki | 19,- -
Deska serów i wędlin
Selekcja dojrzewających serów i wędlin, gruszka, chutney z moreli | 49,- -
TYLKO NA MIEJSCU!
Tatar wołowy
Siekana polędwica wołowa podana ogórkiem konserwowym, czerwoną cebulą, piklowanymi shimeji, musztardą dijon, domowym majonezem porowym, pudrem z lubczyku, żółtkiem, oliwą pietruszkową i domowym pieczywem | 54,- -
Krewetki
Krewetki (7 szt.) smażone na maśle z białym winem, czosnkiem, chilli, cukinią i pomidorami koktajlowymi podane z natką pietruszki i grzanką z pesto z rukoli | 49,- -
Nowość
Burrata
Burrata podana z puree z papryki, kawiorem balsamicznym, orzechami nerkowca, rukolą, winegretem wiśniowym i domowym pieczywem | 39,-
Zupy
Zupy
-
Zupa dnia
Krem z marchewki z mlekiem kokosowym i imbirem podany z groszkiem cukrowym i orzechami nerkowca | 20,- -
Nowość
Chłodnik
Chłodnik z botwinki podany z karmelizowanym młodym burakiem, jajkiem przepiórczym, ogórkiem, koperkiem i kwaśną śmietaną | 25,-
Dania Główne
Dania Główne
-
TYLKO NA MIEJSCU!
Stek z polędwicy wołowej
Stek z polskiej polędwicy wołowej podany z młodymi ziemniakami z koperkiem, marchewką baby, bobem i sosem berneńskim | 129,- -
Nowość
Stek z kalafiora
Stek z kalafiora podany z gratinem z batatów, puree z marchewki, chutney z edamame i czarnym sezamem | 49,- -
Filet z halibuta
Filet z halibuta podany z polentą kukurydzianą, puree z batatów, szpinakiem z czosnkiem i czipsem z tapioki | 79,-
Podpłomyki
Podpłomyki
Tradycyjny, lekki placek przygotowywany wyłącznie z mąki, wody, oleju roślinnego i soli. To nasze wspomnienie Babcinych placków wypiekanych na blasze pieca kaflowego, które zawsze smakowały wyśmienicie. Spróbujcie naszych wersji tego delikatnego placka, który przygotowujemy z różnymi dodatkami. Znajdźcie swój ulubiony. Do podpłomyków polecamy dobrać jeden z naszych firmowych sosów własnej produkcji.
-
Szef kuchni poleca
Podpłomyk z gruszką
Śmietanka creme fraiche + gruszka + gorgonzola + orzechy laskowe | 44,- -
Podpłomyk z bakłażanem
Sos pomidorowy + grillowany bakłażan + parmezan + mascarpone + rukola + oliwa truflowa | 44,- -
Podpłomyk 4 sery
Oliwa + 4 rodzaje serów + zioła suszone | 44,- -
Podpłomyk z hummusem
Hummus + pomidor + czarny sezam + koperek | 44,- -
Podpłomyk z chorizo
Sos pomidorowy + chorizo + mozzarella + rukola | 49,- -
Podpłomyk parma
Sos pomidorowy + szynka parmeńska + rukola + pomidorki + owoce | 49,- -
Nowość
Podpłomyk z krewetkami
Sos pomidorowy + krewetki + brzoskwinia + pomidor koktajlowy + kolendra + kapary + rukola | 49,-
Własne Makarony
Własne Makarony
Makarony Wina dajcie to wyrabiane codziennie na miejscu świeże, jajeczne makarony fresca z najlepszej, specjalnie dobranej mąki.
-
Nowość
Spaghetti z kurczakiem
Spaghetti z kurczakiem, cukinią, suszonymi pomidorami, szpinakiem, chilli, czosnkiem, grana padano, śmietaną i rukolą | 45,- -
Tagliatelle z burratą
Tagliatelle z burratą, pesto z suszonych pomidorów, bobem, czosnkiem, chilli i grana padano | 45,- -
Szef kuchni poleca
Spaghetti z polędwicą wołową
Spaghetti z polędwicą wołową, kurkami, kremem truflowym, karmelizowaną cebulą, czosnkiem, masłem, grana padano i suszonym żółtkiem | 64,- -
Spaghetti z cacio e pepe z polędwiczką z dzika
Spaghetti z cacio e pepe z polędwiczką z dzika nadziewaną puree z pietruszki, pastą truflową i szparagami, pudrem z lubczyku i wiśniowym sosem porto | 79,- -
Spaghetti al limone z krewetkami
Spaghetti al limone z krewetkami, cukinią, czosnkiem, chilli i natką pietruszki | 59,- -
Nowość
Spaghetti z ośmiornicą
Czarne spaghetti z sepią z ośmiornicą, puree z papryki i kompresowanym fenkułem | 79,- -
Szef kuchni poleca
Ravioli z ricottą
Ravioli z ricottą podane z puree z pietruszki, espumą ze szpinaku, pudrem z koperku i grana padano | 45,-
Sałaty
Sałaty
-
Klasyczny cezar
Pieczona pierś z kurczaka podana na sałacie rzymskiej z czipsem z pancetty, grzankami i sosem z anchois, żółtkiem, czosnkiem, kaparami i sokiem z cytryny | 45,- -
Krewetki lub Halibut
Miks sałat, grillowana cukinia, ogórek, filetowane cytrusy, kompresowany fenkuł, orzech laskowy, mus mango chilli, winegret wiśniowy | 49,- -
Halloumi lub Burrata
Miks sałat, pomidor koktajlowy, oliwki, granat, gruszka, arbuz, prażony słonecznik, mięta, redukcja balsamiczna | 49,-
Menu dla Dzieci
Menu dla Dzieci
-
Ravioli z ricottą
Ravioli z ricottą z sosem śmietanowym | 25,- -
Makaron spaghetti
Makaron spaghetti z sosem pomidorowym i mozzarellą | 25,- -
Mini podpłomyk
Mini podpłomyk a'la pizza z kurczakiem i mozzarellą | 25,-
Desery
Desery
-
Deser dnia
Brownie ze słonym karmelem | 20,- -
Fondant czekoladowy
Fondant czekoladowy z musem wiśniowym i lodami na migdałowej kruszonce | 25,- -
Nowość
Tiramisu pistacjowe
Tiramisu pistacjowe | 25,-