Lunch
Lunch
-
Lunch dnia
Zamówienia na dowóz przyjmujemy telefonicznie - 502 659 113
Dowozimy do 5 km od Wina Dajcie - koszt dostawy 10,- zł
Zapraszamy od 11:00 do 16:00
Lunch menu - 39,- zł
15.10 - 18.10
Przystawki
1. Krem z batatów podany z chorizo, wiśniami i prażonym słonecznikiem
lub
2. Tortilla z mascarpone, ogórkiem, suszonymi pomidorami, szpinakiem i majonezem limonkowym
Dania główne
1. Risotto dyniowe podane z pieczoną dynią, rukolą, orzechami nerkowca i winegretem wiśniowym
lub
2. Filet z halibuta podany z gratinem z batata, palonym porem i puree z pietruszki + 6,- zł
lub
3. Kotlet schabowy podany z puree ziemniaczanym, szikim brokułem i musem z jabłka
Deser + 12,- zł
Sernik z polewą czekoladową
Przystawki
Przystawki
-
Domowe pieczywo
Wypiekane na miejscu domowe pieczywo | 11,- -
Marynowane oliwki
Zielone oliwki marynowane w oliwie z czosnkiem, chilli i natka pietruszki | 19,- -
Deska serów i wędlin
Selekcja dojrzewających serów i wędlin, gruszka, chutney z moreli | 49,- -
TYLKO NA MIEJSCU!
Tatar wołowy
Siekana polędwica wołowa podana z ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą, piklowanymi shimeji, musztardą dijon, pudrem z lubczyku, oliwą pietruszkową, espumą trufloaw, czipsem z kaszy gryczanej i domowym pieczywem | 54,- -
Krewetki
Krewetki smażone na maśle z białym winem, czosnkiem, chilli podane z cukinią, fenkułem, kawiorem pomidorowym, sosem kokosowym, natką pietruszki i grzanką z domowej brioszki | 49,- -
Nowość
Camembert
Pieczony camembert w cieście filo z chutney z gruszki podany z puree z pietruszki, pistacjami i pudrem z koperku | 39,-
Zupy
Zupy
-
Zupa dnia
Krem z batatów podany z chorizo, wiśniami i prażonym słonecznikiem | 20,- -
Nowość
Krem z marchewki
Krem z marchewki z mlekiem kokosowym i imbirem podany z policzkiem wieprzowym, czipsem ryżowym i oliwą miętową | 29,-
Dania Główne
Dania Główne
-
TYLKO NA MIEJSCU!
Stek z polędwicy wołowej
Stek z polskiej polędwicy wołowej podany z plackiem ziemniaczanym, shimeji, edamame, majonezem truflowym i sosem berneńskim | 129,- -
Nowość
Pieczony bakłażan
Pieczony bakłażan z parmezanem podany z kaszotto z kaszy sorgo i suszonych pomidorów, carpaccio z kalarepy, puree z papryki z dodatkiem figi i rukolą | 49,- -
Filet z halibuta
Filet z halibuta podany z risotto, dzikim brokułem, szpinakiem, orzeszkami pini, miętą i winegretem wiśniowym | 79,-
Podpłomyki
Podpłomyki
Tradycyjny, lekki placek przygotowywany wyłącznie z mąki, wody, oleju roślinnego i soli. To nasze wspomnienie Babcinych placków wypiekanych na blasze pieca kaflowego, które zawsze smakowały wyśmienicie. Spróbujcie naszych wersji tego delikatnego placka, który przygotowujemy z różnymi dodatkami. Znajdźcie swój ulubiony. Do podpłomyków polecamy dobrać jeden z naszych firmowych sosów własnej produkcji.
-
Szef kuchni poleca
Podpłomyk z gruszką
Śmietanka creme fraiche + gruszka + gorgonzola + orzechy laskowe | 44,- -
Podpłomyk z bakłażanem
Sos pomidorowy + grillowany bakłażan + parmezan + mascarpone + rukola + oliwa truflowa | 44,- -
Podpłomyk 4 sery
Oliwa + 4 rodzaje serów + zioła suszone | 44,- -
Podpłomyk z pancettą
Śmietanka creme fraiche + pancetta + czerwona cebula + rozmaryn | 44,- -
Podpłomyk z chorizo
Sos pomidorowy + chorizo + mozzarella + rukola | 49,- -
Podpłomyk parma
Sos pomidorowy + szynka parmeńska + rukola + pomidorki + owoce | 49,- -
Nowość
Podpłomyk z boczniakami
Pesto truflowe + boczniak + konfitura z czerwonej cebuli + cheddar | 49,-
Własne Makarony
Własne Makarony
Makarony Wina dajcie to wyrabiane codziennie na miejscu świeże, jajeczne makarony fresca z najlepszej, specjalnie dobranej mąki.
-
Nowość
Spaghetti z kurczakiem
Spaghetti z kurczakiem, cukinią, suszonymi pomidorami, szpinakiem, chilli, czosnkiem, grana padano, śmietaną i rukolą | 45,- -
Tagliatelle z burratą
Tagliatelle z burratą, pesto z suszonych pomidorów, karmelizowanym groszkiem cukrowym, czosnkiem, chilli i grana padano | 45,- -
Szef kuchni poleca
Spaghetti z polędwicą wołową
Spaghetti z polędwicą wołową, boczniakami, kremem truflowym, karmelizowaną cebulą, czosnkiem, masłem, grana padano i suszonym żółtkiem | 64,- -
Spaghetti z cacio e pepe z polędwiczką z dzika
Spaghetti z cacio e pepe z polędwiczką z dzika nadziewaną puree z pietruszki, pastą truflową i karmelizowaną kalarepą, pudrem z lubczyku i wiśniowym sosem porto | 79,- -
Spaghetti z krewetkami
Spaghetti al limone z krewetkami, cukinią, pomidorami cherry, czosnkiem, chilli i natką pietruszki | 59,- -
Szef kuchni poleca
Ravioli z borowikami
Ravioli z borowikami i ricottą podane z puree z marchewki, espumą z parmezanu i pudrem z borowików | 55,-
Sałaty
Sałaty
-
Klasyczny cezar
Pieczona pierś z kurczaka podana na sałacie rzymskiej z czipsem z pancetty, grzankami i sosem z anchois, żółtkiem, czosnkiem, kaparami i sokiem z cytryny | 45,- -
Krewetki lub Halibut
Miks sałat, grillowana cukinia, ogórek, oliwki, filetowane cytrusy, granat, kompresowany fenkuł, prażony słonecznik, winegret wiśniowy | 49,- -
Camembert lub Burrata
Miks sałat, grillowana cukinia, ogórek, oliwki, filetowane cytrusy, granat, kompresowany fenkuł, prażony słonecznik, winegret wiśniowy | 49,-
Menu dla Dzieci
Menu dla Dzieci
-
Ravioli z ricottą
Ravioli z ricottą z sosem śmietanowym | 25,- -
Makaron spaghetti
Makaron spaghetti z sosem pomidorowym i mozzarellą | 25,- -
Mini podpłomyk
Mini podpłomyk a'la pizza z kurczakiem i mozzarellą | 25,-
Desery
Desery
-
Deser dnia
Sernik z polewą czekoladową | 20,- -
Fondant czekoladowy
Fondant czekoladowy z musem wiśniowym i lodami na migdałowej kruszonce | 25,- -
Nowość
Tiramisu pistacjowe
Tiramisu pistacjowe | 25,-