Lunch
Lunch
-
Lunch dnia
Zamówienia na dowóz przyjmujemy telefonicznie - 502 659 113
Koszt opakowania + 3,- zł
Koszt dostawy do 5 km + 10,- zł
Zapraszamy od 11:00 do 16:00
Lunch menu - 39,- zł
20.05 - 23.05
Przystawki
1. Krem z czarnej soczewicy podany ze szparagami, spianatą i szczypiorkiem
lub
2. Arancini z musem paprykowym i piklowaną dynią
Dania główne
1. Quesadilla ze szparagami, cukinią, oliwkami, mozarellą i sosem jogurtowo miętowym
lub
2. Filet z halibuta podany z gratinem ziemniaczanym i sałatką z ogórkiem, szparagami, kalarepą i winegretem cytrusowym + 6,- zł
lub
3. Spaghetti z kurczakiem, szparagami, kaparami, czosnkiem, śmietaną i grana padano
Deser + 12,- zł
Tarta truskawkowa
Przystawki
Przystawki
-
Domowe pieczywo
Wypiekane na miejscu domowe pieczywo -
Marynowane oliwki
Zielone oliwki marynowane w oliwie z czosnkiem, chilli i natka pietruszki -
Deska serów i wędlin
Selekcja dojrzewających serów i wędlin, gruszka, chutney z moreli -
TYLKO NA MIEJSCU!
Tatar wołowy
Siekana polędwica wołowa podana z ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą, piklowanymi shimeji, musztardą dijon, pudrem z lubczyku, oliwą pietruszkową, majonezem szczypiorkowym, czipsem z kaszy pęczak i domowym pieczywem -
Krewetki
Krewetki smażone na maśle z białym winem, czosnkiem, chilli podane z domową brioszką z creme fraiche, szparagami, marynowanym fenkułem, majonezem limonkowym i pudrem z natki -
Nowość
Burrata
Świeża burrata podana na domowej brioszce z ogórkiem marynowanym w mięcie, oliwkami, karczochami,
winegretem wiśniowym i chrustem z topinamburu
Zupy
Zupy
-
Zupa dnia
Krem z czarnej soczewicy podany ze szparagami, spianatą i szczypiorkiem
Dania Główne
Dania Główne
-
Ryba dnia
Stek z tuńczyka podany z polentą kukurydzianą, marynowanym fenkułem, kawiorem pomidorowym i sosem koperkowym -
Nowość
Brioszka z wołowiną
Brioszka własnego wypieku z wolno pieczonym mostkiem wołowym, miksem sałat, kiszonym ogórkiem, piklowaną cebulą i sosem musztardowym -
Nowość Szef kuchni poleca
Noga z kaczki
Konfitowana noga z kaczki podana z gratinem z selera, rozmarynu i trufli, chutney z edamame i musem z wiśni -
TYLKO NA MIEJSCU!
Stek z polędwicy wołowej
Stek z polskiej polędwicy wołowej podany z młodymi ziemniakami z koperkiem i parmezanem, szparagami, marynowanymi papryczkami peperoni i sosem demi glace -
Panierowany kalafior
Panierowany kalafior podany z sosem z gorgonzoli, szparagami, marynowanym topinamburem, pistacjami i czipsem z kadaifi
Podpłomyki
Podpłomyki
Tradycyjny, lekki placek przygotowywany wyłącznie z mąki, wody, oleju roślinnego i soli. To nasze wspomnienie Babcinych placków wypiekanych na blasze pieca kaflowego, które zawsze smakowały wyśmienicie. Spróbujcie naszych wersji tego delikatnego placka, który przygotowujemy z różnymi dodatkami. Znajdźcie swój ulubiony. Do podpłomyków polecamy dobrać jeden z naszych firmowych sosów własnej produkcji.
-
Szef kuchni poleca
Podpłomyk z gruszką
Śmietanka creme fraiche + gruszka + gorgonzola + orzechy laskowe -
Podpłomyk z bakłażanem
Sos pomidorowy + grillowany bakłażan + parmezan + mascarpone + rukola + oliwa truflowa -
Podpłomyk 4 sery
Oliwa + 4 rodzaje serów + zioła suszone -
Podpłomyk z pancettą
Śmietanka creme fraiche + pancetta + czerwona cebula + rozmaryn -
Podpłomyk z chorizo
Sos pomidorowy + chorizo + mozzarella + rukola -
Podpłomyk parma
Sos pomidorowy + szynka parmeńska + rukola + pomidorki + owoce -
Nowość
Podpłomyk ze szparagami
Śmietanka creme fraiche + szparagi + mozzarella + sos holenderski + rukola
Własne Makarony
Własne Makarony
Makarony Wina dajcie to wyrabiane codziennie na miejscu świeże, jajeczne makarony fresca z najlepszej, specjalnie dobranej mąki.
-
Nowość
Spaghetti z żółtymi pomidorami
Spaghetti z sosem z pieczonych żółtych pomidorów i serem Bursztyn -
Spaghetti al limone z burratą
Spaghetti z sosem maślano cytrynowym, burratą i marynowanymi papryczkami peperoni -
Szef kuchni poleca
Tagliatelle z polędwicą wołową
Tagliatelle z polędwicą wołową, boczniakami królewskimi, pesto truflowym, cebulą, czosnkiem i grana padano -
Spaghetti z krewetkami
Spaghetti z krewetkami, cukinią, pomidorami cherry, czosnkiem, chilli i natką pietruszki -
Szef kuchni poleca
Ravioli z ricottą
Ravioli z ricottą podane z suszonymi pomidorami, szpinakiem, orzechami pinii, czosnkiem i masłem
Sałaty
Sałaty
-
Klasyczny cezar
Pieczona pierś z kurczaka podana na sałacie rzymskiej z czipsem z pancetty, grzankami i sosem z anchois, żółtkiem, czosnkiem, kaparami i sokiem z cytryny -
Sałatka z krewetkami
Miks sałat, karczochy, oliwki, marynowany ogórek, fenkuł, pomidor koktajlowy, nerkowce i winegret cytrusowy -
Sałatka z łososiem
Miks sałat, karczochy, oliwki, marynowany ogórek, fenkuł, pomidor koktajlowy, nerkowce i winegret cytrusowy -
Sałatka z burratą
Miks sałat, karczochy, oliwki, marynowany ogórek, fenkuł, pomidor koktajlowy, nerkowce i winegret cytrusowy
Menu dla Dzieci
Menu dla Dzieci
-
Ravioli z ricottą
Ravioli z ricottą z sosem śmietanowym -
Makaron spaghetti
Makaron spaghetti z sosem pomidorowym i mozzarellą -
Mini podpłomyk
Mini podpłomyk a'la pizza z kurczakiem i mozzarellą
Desery
Desery
-
Deser dnia
Tarta truskawkowa -
Fondant czekoladowy
Fondant czekoladowy z musem wiśniowym i lodami na migdałowej kruszonce -
Nowość
Beza Pavlova
Beza Pavlova z kremem waniliowym i świeżymi owocami